ДПС даде извънреден брифинг. "Тиражирани лъжи в медиите на олигарха Прокопиев по адрес на ДПС във връзка с последния дипломатически скандал в България", обяви лидерът на Движението Мустафа Кaрадайъ.

"Първо ДПС подкрепя изгонването на дипломати, които се занимават с дейност, застрашаващи националната сигурност на България и националните интереси.

Второ. Това трябва да се прави в рамките на международното и националното право, в рамките на правилата, в рамките на националното законодателство.

Но онова, което чухме в малките часове снощи буди тревога дали това се спазва в рамките на националното законодателство. Затова Кирил Петков и Асен Василев да са в зала, за да обяснят", каза Карадайъ.

"Днес Кирил Петков И Асен Василев трябваше да бъдат в зала и да изяснят какви действия са извършвали и дали са в рамките на закона относно изгонването на руските дипломати. Откакто Петков и Василев влязоха в политическата картина, се случи нещо, което не е нормално – лъжата стана норма. Не е нормално нарушаването на Конституцията да се смята за патриотизъм, ако се прави от правилните хора".

Той отправи призив към всички "отговорни медии и български граждани е да възстановим нормалността и да изобличим лъжците".