Още три партии се регистрираха за участие в изборите на 4 април. Сред тях е и ВМРО, които решиха да се явят самостоятелно, отказвайки коалиция с НФСБ. Двете партии са част от Обединени патриоти в сегашното Народно събрание и са част от правителството с ГЕРБ.

Регистрацията на Атака не мина и без скандал - лидерът на партията Волен Сидеров влезе в пререкания със служителите на НСО, които не допуснаха оператор на партийната телевизия да снима подаването на документите. След спора все пак медията беше допусната в сградата на ЦИК, а Сидеров обяви, че очаква "всякакви мръсни номера" до изборите.

Бившите партньори на ВМРО и НФСБ - Атака, които бяха изключени от съюза, също отиват сами на избори. Волен Сидеров изтъкна притесненията си за честността на изборния резултат. 

"Съставът на ЦИК трябва да бъде сменен, тъй като той вече е извършил законово нарушение, приемайки едно решение, което съдът, Върховният административен съд го отхвърли. Ние сме сигурни, че сега в момента отиваме да участваме в един купен мач. Това е нашето виждане. Ако питате "Добре, защо ще участвате тогава в купен мач?" - защото сме "Атака", заяви Волен Сидеров, цитиран от БНТ. 

В ЦИК днес се регистра и партията на бившия здравен министър Петър Москов - КОД.