Има заговор срещу премиера, като целта е дестабилизация и предсрочни избори. Това обяви на влизане в Министерския съвет лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

В този заговор участват НФСБ, хора от ГЕРБ, приближени на Борисов, и част от бившия Реформаторски блок, подчерта Сидеров.

В отговор на въпрос дали спрямо премиера Бойко Борисов има бойкот от ГЕРБ, Сидеров заяви: Започвам вече да подозирам, че има такъв от най-близките му.

Сидеров отново повтори тезата си, че министерски оставки не трябва да има и упреците си към вицепремиера Валери Симеонов, чиято оставка поиска.

Основният въпрос, който ще поставя, е в качество на какъв съм на съвета - председател на ПГ или не. Това каза още пред журналисти председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров преди Коалиционния съвет в Министерски съвет. „Имаше официална декларация на НФСБ, нямаше официална реакция на ВМРО и на ГЕРБ. Влизам, за да запитам какво точно правя, какъв съм и като какъв присъствам“, коментира той.

„Оставките на министри се подават пред премиера. Той ги приема или не. Аз оставки на министри не приемам и не се занимавам с тях.“, посочи Волен Сидеров, цитиран от Фокус. „Какво точно може да реши този съвет, новите кандидатури се предлагат от премиера и се гласуват в Народното събрание“, попита той.

„Не виждам смисъл от съвета, ако не изчистим въпроса - може ли един вицепремиер да каже, че премиерът е диктатор и руши държавността и нито един министър от целия състав да не стане и да каже, че не е вярно. Значи са съгласни - тогава всички 19 министри да си ходят, тъй като са измъчвани от диктатура“, каза още Сидеров.

"Аз съм за оставките на тримата министри, тъй като по този начин трябва да се носи политическа отговорност", заяви в заключение лидерът на "Атака". 

Днес коалиционният съвет между ГЕРБ и „Обединени патриоти” обсъжда подадените три министерски оставки след тежката катастрофа край Своге.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!