"Големите теми трябва да са свързани с доходите на хората, с това да се върнат младите в България, да се развива икономиката ни", заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров.

Той напомни, че все още доходите у нас са доста по-ниски от европейските и трябва да се работи в посока повишаването им. Сидеров е категоричен, че от важно значение е и възрастните хора да са финансово осигурени. Иначе, по думите му, ако не мислим за тези неща, ще потънем в плуващите пясъци на ежедневието и дребнотението. На въпрос трябва ли българите да се делят все още на русофили и русофоби, политикът заяви, че ние самите българи не се разделят.

„Не мисля, че българите се изживяват на фили и фоби, а просто имат една вътрешна симпатия. А ние нямаме интерес да враждуваме с една държава, която е силна. Да не бъдем толкова изпълнителни, да не гледаме директивите, а да гледаме нашият интерес“, каза Сидеров.

Относно темата „Западни Балкани“, лидерът на „Атака“ заяви, че тя е правилната и напомни, че ние познаваме по-малко съседите си, отколкото примерно Канада или Австралия. "Милиардите, които ще се инвестират, ще са в полза на България", каза още Волен Сидеров.