Обединените патриоти останаха без декларация за новия политически сезон. Това учуди всички, макар че не било прецедент, както увери по-късно медиите секретарят на ПГ на ОП от НФСБ - Борис Ячев. Не се дължало на напрежение между партиите в миникоалицията, пише Канал 3.

"Имаше готовност за декларация, предполагам някакъв технически проблем", призна Ячев.

"Волен Сидеров не беше в залата и затова просто нямаше декларация", потвърди и той отсъствието на лидера на "Атака".

Самият Сидеров обаче дойде за началото на извънредното пленарно заседание и дори бе забелязан да излиза от стаята с депутати от "Атака" на път към залата, където остана за кратко. Той обаче си е тръгнал от НС още преди да дойде редът на ОП да изтъкват приоритетите си за сесията и малко преди декларацията на ГЕРБ, отбелязаха по-наблюдателните. Имало подобни случаи и преди по ред причини да няма изявление, не вижда проблем Ячев, който обаче не знаел конкретната причина за отсъствието на Сидеров.

Иначе Ячев знаел, че Сидеров е все още председател на ПГ на ОП, защото никой не му е искал оставката.

Двамата с лидера на НФСБ Валери Симеонов и вчера заявили, че не искат оставката на Сидеров, а смяна на модела на функциониране на парламентарната група на патриотите. Днес разговаряхме, че ще се динаминизират нещата в ПГ с обсъждане на законопроекти и да се стои зад законопроект, който има подкрепата на групата и в комисия, информира още Борис Ячев. И наблегна, че напрежение нямало.