Миналият коалиционен съвет беше много драматичен. Макар че излязохме и казахме, че продължаваме напред, не бяха решени редица въпроси. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 лидерът на "Атака" и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров.

Не беше решено може ли един човек да излезе и да каже едноличният стил на Борисов руши държавността – това е декларация на НФСБ. Не можах да разбера, защо тя е от 2 септември, не мога да разбера защо 19 човека от кабинета не станаха да кажат работят ли под еднолично управление на Борисов и дали това руши държавността, заяви Сидеров.

На Съвета казах, че така не може да се говори - ако кажеш това, излиза въпросът ти какво правиш в това правителство. Зададох този въпрос на Съвета. От министрите на съвета се чу нежелание за оттегляне на който и да е от коалицията и останах сам. Предложих на премиера да направи смяна в Министерски съвет и друг вицепремиер да бъде излъчен от Обединените патриоти. Това мое искане не беше прието, Борисов също изрази несъгласие. Той приема промените като знак, че нещо се руши. В крайна сметка аз не говоря за разправия, а за нещо принципно, посочи председателят на ПГ на Обединени патриоти.

Не аз, Валери Симеонов трябва да предложи излизането си от управляващата коалиция – как може да стои вдясно от един диктатор. Трябва да излезе и да каже – не мога повече да се мъча под диктаторската палка на един пълновластен господар. Не може да хвърляш обвинения, да лепиш черни печати и това да минава, подчерта лидерът на "Атака".

Обединени патриоти минават през тест и трябва да разберем ще остане ли това обединение. Това зависи от колегите. Аз се питам да им кажа какво трябва да се направи, за да продължим успешно напред. Ако не ме послушат, може и да дойде краят, заяви Сидеров.

Премиерът е в правото си да определя с кой да работи. Информацията се комбинира при Борисов, той има по-добрата гледна точка. Няма никакъв проблем да се приемат оставките на тези министри, но целият въпрос е в името на какво. Тук ще изисквам да се поставят приоритети на действия на изпълнителната и законодателната власт, каза още Волен Сидеров.

Той заяви, че е против евентуална смяна на министъра на туризма Николина Ангелкова.