От коалицията между Воля и НФСБ реагираха с декларация срещу протеста на магистрала "Тракия" от съботния ден.

Както БЛИЦ вече съобщи, активисти на "Системата ни убива" в компанията на вечния протестиращ Йоло Денев и
разжалвания архимандрид Дионисий се опитаха да блокират част от скоростната отсечка при входа на тунелите Траянови врата посока Бургас. Движението по посока Бургас бе затруднено. 

Причината за спонтанната проява на протестиращите е визитата на премиера Бойко Борисов в Сливен и инспекццията на газовата компресорна станция "Лозенец".

От Воля и НФСБ изпратиха декларация в реакция на случващото се на магистрала "Тракия" Ето какво пише в позицията им, разпространена до медиите: 

"Стотици граждани ни информираха и потърсиха нашето съдействие за създал се днес хаос  на автомагистрала „Тракия“, причинен от мераклии за власт, грубо погазили правата на пътуващите. Ето какво разказаха:

На 27 март в часовете между 11 и 14 ч. десетина коли блокираха автомагистрала „Тракия“ като се движеха със скорост 30-40 км в час.

В резултат на това образуваха „тапа“ и километрична опашка от автомобили от София до тунел „Траянови врата“.

Тези, които тероризираха гражданите бяха охранявани от цяла кохорта полицейски автомобили с включена сигнализация, които не позволяваха на никой от гражданите да изпревари развилнелите се нарушители.

По сигнали на потърпевши предизвикалите блокадата са професионалните улични протестиращи от „Системата ни убива“ и сподвижниците им – метежниците, които тормозеха София повече от половин година.
 
След запитване към МВР ни беше отговорено, че протестът е законен и заявен до 13 ч.

Той наистина продължи до 13 ч. Стигайки до тунела „Траянови врата“  мераклиите за власт предизвикаха още по-голям хаос на магистрала „Тракия“ като запушиха и другото платно в посока София.

Всичко това – на фона на оглушителни клаксони и под одобрителните погледи на полицията.

Незаконната блокада създаде предпоставки за сериозни ПТП и невъзможност каквито и да било автомобили на Спешна помощ, Пожарна и Пътна помощ да преминат, тъй като беше запушена и аварийната лента.
 
Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ категорично се обявява срещу продължаващите прояви на анархия, маскирани като „протест“ и явно насърчавани от пасивността на изпълнителната власт и органите на МВР.

Настояваме за:

Наказателна отговорност за длъжностните лица, разрешили т.н протестно автошествие и публично информиране на обществеността кои са виновните за това безобразие.

Установяване и санкциониране на нарушителите, позволили си да лишат от законни права всички български граждани, които си плащат редовно данъците, спазват законите и очакват закрила от държавата.

Заявяваме, че един от първите законопроекти, които ще внесем в 45-ото Народно събрание ще бъде магистралите, главните пътища, кръстовища и централните площади да бъдат обявени за обекти на национална сигурност, на територията на които всякакви действия на самоуправство, блокиране на движението и създаване на предпоставки за ПТП, както и създаване на обществено напрежение да бъдат санкционирани.
 
Категорични сме - не може нечистоплътните мераци на шепа, озверели за власт анархисти да нарушават конституционните права на българските граждани!
 
 
Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ"