Съпругата на Александър Ненков от ГЕРБ напуска поста си в държавната „Булгартрансгаз“. Това обяви самият Ненков в кулоарите на парламента, а поводът са поредната порция атаки от страна на БСП.

Само преди ден социалистите обявиха, че съпругата на Ненков работи при кума си Георги Гегов, който всъщност е изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ и междувременно и активист на ГЕРБ. 

„Тези действия на БСП са изцяло с цел омаскаряване на ГЕРБ”, заяви Ненков и обясни, че съпругата му е добър експерт, доказала се през годините и ще намери своята реализация. 

По думите му тя пада жертва на войната на БСП срещу управляващите. 

„Това е морален акт, аз съм достоен човек. Не мога да позволя да се спекулира с името ми. Нека и хората от опозицията също преценят какви техни роднини какви постови заемат и те да се оттеглят“, заяви Ненков, цитиран от в. Монитор.

„Видяхте какво стана с Делян Добрев и явно няма да се спрат“, каза още депутатът и допълни: „Но чакам да се види какво ще направи съпругът на г-жа Нинова и всички роднини да БСП да се види с какво се занимават и какво работят. Да покажат какъв е техния морал“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!