Не мисля за оставка. Аз си гледам работата. Опозицията ми иска оставката, но всъщност ми помага, защото виждам аргументите им и гледам да оправя нещата. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев.
„Премиерът да каже как се справям. Ще подам оставката тогава, когато реша, че не мога да се справям с проблемите. Аз считам, че мога да се справя с проблемите, че служителите са мотивирани”, заяви той пред bTV.

„Много от нещата по случая „Пелов” в момента не могат да бъдат казани. Трябва да се изчака малко. И на професионалното ръководство мнението е, че в случая не сме направили нещата както трябва. Те са били буквално по следите му, били са на крачка от залавянето му”, коментира още Радев.

„Когато приключи анализът, ще стане ясно дали ще има наказани. Ще взема мерки, чакам анализа на професионалното ръководство и ще взема мерки. Трябва да се вземат мерки. Случаят „Пелов” само преля чашата”, заяви Радев.
„Да се надяваме, че ще задържим Радослав Колев бързо. Да не става някакво убийство или нещо друго”, добави вътрешният министър.