„Никой няма да обезличи усилията на над 600 000 българи, които положиха подписа си за запазване на българския лев. Референдум ще има и ако някой смята, че ще бъде осуетен или предотвратен, жестоко се лъже“.

Това се казва в позиция на партия „Възраждане“ след изявлението на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, в което бяха посочени седем условия към коалиционните им партньори от ГЕРБ-СДС.  

Като седма, последна точка в списъка на „Продължаваме промяната – Демократична България“ се отбелязва: „Създаване на гаранции за изпълнение на управленската програма във връзка с приема на България в Еврозоната чрез изработване на обща политическа позиция относно законосъобразността на инициативата за референдум на „Възраждане“. 

От „Възраждане“ посочват в своята позиция, че референдумът е внесен и успешно преминал проверките в  Народното събрание и ГРАО. Предстои да премине през комисии и да бъде гласуван в пленарната зала до 7 юли т.г. След това той ще се състои със следващите избори, които и да са те, заявяват от партията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук