Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с посланика на САЩ у нас Н.Пр. Херо Мустафа. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Това съобщиха от Министерство на отбраната.

„По време на разговора обсъдихме теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни, развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в региона.

Споделих, че българската страна високо цени подкрепата на САЩ за модернизацията на българските въоръжени сили и изразих надежда, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето сътрудничество в тази насока“, уточнява Янев.

По думите му той е отбелязал, че усилията му са фокусирани върху придобиването на нови способности за Българската армия: „Основен приоритет ще бъде реализацията на проекта за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски“. 

Посланик Мустафа, на свой ред, е отбелязала готовността на американската страна да продължи да оказва съдействие и подкрепа за реализиране на съвместните инициативи в сферата на отбранителното сътрудничество, отчитайки българските потребности.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!