Това, което наблюдавам, е че има все по-висока мотивация и консолидация хората да си защитават правата. Очакват се много сериозни протести. Това прогнозира в "Денят на живо" заместник-председателят на ДПС Янко Янков.
"Българинът е изключително търпелив човек, муден в реакциите си, но започне  ли - няма спиране. Очаквам голяма обществена активност - сегашните и новите партии ще опитат да я приватизират. Но сегашното разделение на нацията може да генерира конфликти с непредвидими последици", предупреди Янко Янков. Той посочи, че в момента 35% от българите искат нови партии, поне в проучванията.
 
По думите му на българската политическа сцена се идва с популизъм. "Да сте чули отчет за свършеното по предизборните програми? Нищо от това не е станало", посочи заместник-председателят на ДПС Янко Янков в "Денят на живо".
 
Той се хвана за думите на премиера Борисов, че при сегашното управление в България няма безработица. "Ще ви дам само едни факти: 4,5 милиона са били заетите преди 90-та година, в момента са 1,3 милиона. Намалява безработицата, защото не се отчита. Българските граждани отиват да работя в чужбина, масово заминават и не се записват в бюрата за безработни", обясни Янко Янков статистиката, на която се позова премиерът Борисов днес в Пловдив.