Няма основание за съмнение дали управляващата коалиция е стабилна и е с нагласата и намерението да изпълни своята програма в рамките на мандата. Това каза пред БНР Явор Нотев – депутат от „Обединени патриоти“ и заместник-председател на НС. 
 
Той коментира последните събития около скандала между Волен Сидеров и Валери Симеонов, като заяви, че по принципните въпроси няма различия между лидерите и депутатите на партиите в коалицията.
 
„Няма да се стигне до момента, в който Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и волен Сидеров ще заговорят в един глас. Това са лидери на отделни, самостоятелни, политически обекти, които в момента се намират в коалиция. Когато говорим за разрив в тази коалиция и напълно преодолени противоречия, то трябва да съотнесем с отговорност към степента, в която тези са несъпоставими, непримирими и наистина биха довели до принципни различия, и разминаване в политиките. В този смисъл, аз твърдя, че противоречията, които се явяват на повърхността и които наистина имаха своето проявление, не са качествено нов етап в отношенията между лидерите на партиите, че тези противоречия, в името на намирането на най-доброто решение, ще продължат, и в това няма нищо лошо“, каза той.
 
Според Явор Нотев, това, което пречи на туристическия сезон, не е спорът между двамата лидери, а по-скоро последиците от проверките по заведенията, които, според Волен Сидеров и според част от обществеността, създават негативен образ на курортите ни. Обратното мнение пък застъпват тези, които смятат, че в нашите курорти трябва да има установен ред за почивка. Той допълни, че гласуването и приемането в НС на закона за шума няма да сложи точка на споровете.
 
„Вкарването на този въпрос в пленарна зала не гарантира неговото разрешаване по начин, който ще бъде приет от всички и този спор ще затихне. Ние възнамеряване да следваме и да отстояваме тези правила – вътрешната подкрепа на законопроекти, които предстои да бъдат внесени в пленарна зала, да бъде предварително гарантирана, а обратното ще бъде изключение, за което говорим в парламентарната практика на всяка една група“.