Ще обжалваме решението на Спецпрокуратурата да не се образува досъдебно производство по сигнала ни за Боил Банов и следващата седмица ще представим още документи по случая. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на левицата за евровота Елена Йончева, цитирана от Фокус.

„Специализираната прокуратура днес отказа да образува досъдебно производство по наш сигнал срещу министъра на културата“, посочи тя.

Прокуратурата: Аферата "Ало, Банов съм" свърши! 

„Аудиозаписът показва, че Боил Банов е наредил да бъдат подправени документи. Документите доказват, че това, което е наредил Банов, се е случило“, подчерта Елена Йончева.

„Очевидно е, че подготвят съдбата на „Ало, Банов съм“ да е същата, каквато бе съдбата на „Ало, Ваньо“, коментира тя. 

„В аферата „Ало, Ваньо“ министър-председателят нареди да бъде спряна проверка на шефа на митниците. Разследващият прокурор, който трябваше да разследва „Ало, Ваньо“, оглави антикорупционния орган“, припомни говорителят на ПГ на БСП. 

„Очакваме по същия начин последната афера „Апартаментгейт“ да бъде потулена и да не се потърси съдебна отговорност“, заяви Елена Йончева. 

Тя обяви, че следващата седмица ще представи категорични доказателства за това, че Боил Банов е наредил фалшификация на документи. 

„Получихме от МРРБ допълнителни документи, които доказват, че става дума за документално престъпление, за измама, за престъпление срещу финансовата система при изразходването на европейски средства“, каза още Елена Йончева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!