Елена Йончева и депутати от парламентарната група на "БСП за България" внесоха сигнала до ОЛАФ за аферата "Ало, Банов съм". Документите им прие зам.-ръководителят на българското представителство на Европейската комисия Христо Христов. По-рано днес те са депозирали цялата документация по случая и до главния прокурор, респективно до спецпрокуратурата.

Сред материалите има приложен запис на телефонния разговор на министъра на културата Боил Банов, както и видеозапис на интервюто на Йончева със защитения свидетел, съобщи зам.-председателят на лявата група Георги Свиленски. Има и запис на пресконференцията на БСП от миналата седмица. Приложена е цялата документация - както и договорите за изпълнение, така и актовете, които са правени допълнително, докладът на АДФИ и докладът на Агенцията за обществени поръчки, предаде Канал 3.

Сигналът е подписан от председателя на БСП Корнелия Нинова и депутати от левицата, за да покажат, че всички застават зад този сигнал с имената си, декларира Свиленски.

Важното е не кой и как е направил записа, а какво се говори в този запис и как се управлява държавата, наблегна Свиленски. Според него сме свидетели на класическо отвличане на вниманието с фокусиране върху личността на Ангел Ангелов, за когото се твърди, че е сигнализирал БСП за опита на Банов да бъде опростена неустойка от над 700 хил. лв.за фирмата-изпълнител на Ларгото, както твърдят социалистите.

Самата Йончева напомни, че в правото от Средновековието насам не е важна личността на свидетеля, нито нейният морал, а дали това, за което свидетелства, отговаря на истината.

"Аз смятам, че случаят е пределно ясен. Доказателствата са безспорни, нямам съмнение, че заключенията на прокуратурата и ОЛАФ ще съвпаднат", коментира Йончева, която вече даде показания пред обвинението.

Снимки: БГНЕС

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!