ДПС няма водени политически разговори на тема водене на преговори за подкрепа за съставяне на правителство. Това заяви заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев пред журналисти преди заседанието на Бюджетната комисия в парламента, пише "Стандарт".

Имаме водени разговори на тема, че на България са нужни предсрочни избори, добави депутатът.

При нас органите решават кой с кого да говори – кога и по какъв начин, припомни Цонев и добави, че ако има нова информация, медиите своевременно ще бъдат уведомени.

Андрей Гюров от ПП бе лаконичен относно идеята на БСП премиерът да е от първата политическа сила.

Към момента не сме водили такива преговори, сега топката е най -вече в полето на президента, изтъкна той.

Румен Радев трябва да вземе много важно държавническо решение, каза Гюров. След като се даде третия мандат, едва тогава ще се водят преговори. Важно да се види дали има работеща формула, която да даде устойчиво мнозинство и да се изпълни програма с приоритети, обясни председателят на ПГ на ПП.

Според Гюров, от ПП не смятат за валидна хипотезата за разговори при мандат в ръцете на ИТН.

За Владислав Панев от ДБ също е редно премиерът да е посочен от първата политическа сила. Ако третият мандат отиде при десните, също щял да се обсъжда премиер на ПП.

Всеки е мислил за алтернативи, има поне 5-6, които биха паснали на този пост, отговори Панев на въпроса кои са опциите за министър-председател.

Ако мандатът отиде в ДБ, ще преговаряме с депутатите от ИТН, с които работим добре, обясни Панев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ