„Когато ние казваме, че нашите избиратели много обичат Делян и гласуват за него, ние не спекулираме с това, макар че четем в пресата иронични коментари”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в ефира на Нова тв.

„В Сърница, където беше едно от мероприятията, на които Пеевски се появи лично, е общината гласувала най-много за ДПС в цяла България. Гласовете за ДПС са 91%”, посочи още той.

По думите му ДПС не разочарова тези хора. „Това е практика в цяла Европа. Най-успешният политик в Италия - Берлускони се е кандидатирал 7-8 пъти и едва сега влиза”, допълни Цонев.

Според Цонев решението беше общо на всички. „Според нас ситуацията в страната и изборния резултат предполагат Пеевски да остане в страната”, каза още той.

„Пеевски рядко се появява медийно, но иначе ходи при избирателите и върши работа”, коментира Йордан Цонев. Относно това кой има повече влияние в ДПС – Делян Пеевски или Ахмед Доган, Цонев отговори: „Естествено, че Ахмед Доган. Той е икона в ДПС. Поздрави ни за резултата”, каза още той.