Институциите трябва да са в диалог. И двете страни имат споделена отговорност, но това трябва да бъде отговорност най-вече на управляващата партия. В противен случай институционалната криза може да доведе до политическа криза. Това обясни в предаването "Още от деня" по БНТ заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев  по повод постоянните конфликти между президентството и изпълнителната власт.

Представителят на ДПС беше поканен в студиото, за да коментира последните детайли около  проектозакона за прозрачност на медиите, внесен от партията.

,,Законът има една основна цел и тя е да изсветли медиите. Шест месеца се водеха дебатите. След промените между първо и второ четене мога да кажа, че законът е станал по-всеобхватен и по-добър'', посочи Цонев.

,,Вече ясно ще е разписано, че няма да се позволява офшорни компании да притежават медии. Освен това всякакви пари, които получава дадена медия, трябва да бъдат обявявани. Досега това беше търговска тайна. Така че ако един вестник, например, взима пари от Америка или Русия, те трябва да се обявяват'', коментира още депутатът и допълни, че ако собственикът не определя редакционната политика на медията, тогава трябва да посочи кой я определя.

,,Финансиране, истинска собственост и разпространението - това са трите основи на този закон. По този начин вече ще има и отговорност за фалшивите новини'', подчерта Йордан Цонев.

На въпрос относно днешното посещение на американския посланик в централата на ДПС Цонев отговори, че това е обичайна регулярна среща.

,,Посланикът искаше лично да се запознае с почетния ни председател, тъй като господин Доган има златен медал в приноса за приемането на България в НАТО'', каза Цонев.