Не мисля, че в 21-ви век филми или информация могат да се скрият. Това е илюзия. Ако някой мисли, че може да наложи цензура, дълбоко се лъже. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в ефира на Нова телевизия.
"Преди години имаше сериозен спор дали оградата на границата с Турция е необходима. Трябваха ни много усилия, за да убедим европартньорите ни, че тя не спира бежанците, а че е съоръжение, от което зависи сигурността и на българските, и на европейските граждани. Бъдещата по-специална грижа за сигурността й е да се решат всички проблеми около нея и тя наистина да е сигурното ограждание", добави тя.

"Всичко около тази ограда се нуждае от категоричен отговор – какво е състоянието й, колко наистина ни струваше от началото досега, наистина ли е преграда за онези, занимаващи се с каналджийство...", каза още Йотова.

Запитана за напрежението между президент и премиер и за Консултативния съвет, тя отговори: "Не виждам война и това винаги ми е било позиция. Що се отнася до първото заседание на Консултативния съвет видях липса на желание на министри и шефове на парламентарни групи да са държавници. Като се е писала конституцията, съм говорила с живи хора от онова време каква е идеята на този Консултативен съвет. Идеята е действително председателите на парламентарните групи да имат възможността да се съберат на една маса и да вземат решение. Темата за корупцията явно не беше важна, намериха си по-важна работа".

"Президентът отдели доста време за този съвет и подготовката му. Надяваше се, че там ще има желанието да се справим с корупцията и не очакваше че съветът ще е провален, защото някой трябва да си гони разписанието за самолетите", добави Йотова.