Петдесетото Народно събрание приключи по начин, който е преди всичко много обиден за нас, българските граждани. Така пред БТА в Маджарово вицепрезидентът Илияна Йотова коментира последния работен ден на парламента. 

Според нея кратките мандати на последните парламенти говорят за тежка политическа криза. Но каквато и политическа криза да има, нашите народни представители трябва да работят и живеят със съзнанието, че те са наши избраници и ние сме ги пратили в тази българска светиня, посочи Йотова.

Всичко това, което се случи в последните часове, е дълбоко унизително за всички нас, смята вицепрезидентът. В крайна сметка аз съм сигурна, че една голяма част от българските граждани изобщо не разбраха какво се случи в тези часове, добави тя.

Ние гледахме едни неми картинки, едни хора, които си подхвърляха реплики, обвиняваха се взаимно в корупция, в кражби, но така или иначе не стана ясно какво точно се случи там. А проблемът е изключително сериозен, защото касае хляба на няколко десетки хиляди човека в мини "Марица Изток", подчерта Йотова.

Много се надявам, че и този случай ще бъде на дневен ред, ще бъде в съзнанието на хората, когато на 27 октомври ще отидат да пуснат своята бюлетина. Нека да направим този път наистина нашия достоен избор, за да не се сърдим след това на себе си, призова Йотова.