"Това са неуки, невъзпитани хора, те могат само да ругаят и да псуват. Държат се като агитка на футболен мач. Никакъв разговор нямаше, камо ли за бъдещето вчера. Всичко е обърнато към това да режем ръце, крайници, бесилки, ще ви изчегъртаме, това е Русия 1917 г.

Сега с очите си виждам каква е била мечтата на Ленин - власт на работниците и селяните. Сега в НС имаме власт на работниците и селяните. Имаме власт на лъжците. Много от тях безумно лъжат". Това каза възмутено в предаването "Европа сутрин" по ТВ Европа журналистът Юлий Москов. 

"Как може да  кажеш, че си против статуквото - та Атанас Атанасов е във властта преди Бойко Борисов. Христо Иванов беше министър на Борисов. "Недей да плюеш там където си ял, бе!". Татяна Дончева е последната, за която може да каже, че е нов човек. Та тя висеше цяло лято в хотела на Илия Павлов. Аз бях много близък с Илия Павлов и мога да свидетелствам от първо лице", разкри Москов.

"Всичко е мъгла, задкулисие и неискреност. Останах много огорчен да открия, че те са изкопирали Хитлер. През 1933 г. Хитлер идва в Германия на власт без икономическа програма, без социална програма, без програма.

Той публикува една страничка с 25 точки, логически несвързани една с друга. Тези на Слави Трифонов даже не можаха да напишат 25 точки и написаха две - мажоритарни избори и намаляване на субсидията. Как човек да анализира Нищото?! Те са Нищо, няма какво да коментираме и анализираме", добави Юлий Москов.

Нищо смислено не могат да кажат, не говорят, защото се страхуват от думите, които ще изрекат. Това са хора с по 100 думи в речника си. Това е ужасяващо, това е ужасяващо", емоционално коментира той. 

При мажоритарните избори се губи гласът на малцинството. Затова при Тодор Живков никога не се позволяваше да има пропорционални избори, тъй като тогава се регистрира и отчита гласът на малцинството. Това е много важно. Има смесени системи, които дават добър резултат, обясни Юлий Москов.

Юлий Москов коментира, че ИТН влизат в този парламент с чувството на обреченост. "Те казват, че няма този парламент да изкара мандата си. Вчера е внесен проект за ЦИК, с който цялата изборна администрация, ЦИК се поставя в подчинение на президента.

Това е възмутително, това е безобразие, това е антипарламентарно, откъдето и да го погледнеш", беше категоричен Юлий Москов. Може ли в една цивилизована държава да има партия с наименование "Мутри, вън", а те мутрите са вътре.