Условията в новата сграда са по-добри, сега сме свидетели на „броене на овце“. Не е ясно кой гласува, как гласува, как се броят депутатите. Така депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира ситуацията в новия 45-и парламент, който започна работа в старата сграда на Народното събрание.

Той разкритикува „Има такъв народ“ за мажоритарния вот.

„Причината, заради която Станислав Трифонов и неговата пария участва в предизборната кампания, е това, че парламентът не се съобразява с референдума. Още първия ден се отметна от него. А референдумът беше за мажоритарната система. А реакцията след влизане в парламента беше, че „има време, ще го приложим, ама някой друг път“, заяви Добрев пред БНТ.

Той настоя, че ГЕРБ ще предложат както преди парламентът да се съгласи с волята на народа за мажоритарния вот, но никой друг не иска.

Делян Добрев обясни, че ГЕРБ няма проблем с това да е опозиция и всички да са срещу нея, защото има аргументи и опит да се бори в политиката. Той обаче обърна внимание, че на опозицията думата не може да се отнема.

И припомни случка как ръководството на новото Народно събрание се опитва да пречи на ГЕРБ. От ГЕРБ вчера разпространиха запис как зам.-председателят Татяна Дончева дава нареждания на председателя Ива Митева да не дава така често думата за лично обяснение, като същевременно се заканва да внесе незабавни промени в правилника.

"Тези, които отвън викаха "Мутри вън" влязоха в парламента и се превърнаха в мутри", заяви по тази тема депутатът от ГЕРБ и настоя, че така може да се обясни поведението на партиите в парламента.