За 10 години, участвайки в политиката, Цецка Цачева не се промени. Това каза Цветан Цветанов, председател на предизборния щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията, цитиран от Фокус.
„В 43-ия парламент има 8 парламентарно представени групи. Сами разбирате, че в такова разнообразие от партии има сериозно политическо напрежение. Г-жа Цецка Цачева успява да намери точно този продуктивен диалог, с който да обедини абсолютно всички парламентарни групи, за да можем да работим, водени само и единствено от обществения и националния интерес“, каза той.

Цветан Цветанов посочи, че Цецка Цачева е един невероятен юрист, доказал се в професионалната си кариера през годините преди да стане председател на българския парламент и народен представител, но най-силното й качество според него е, че за всичките тези 10 години тя не се е променила към хората от нейния избирателен район – Плевен. „Убеден съм, че днес след тази среща и всички срещи, които направихме в Благоевградска област, тя няма да се промени към Вас и ще връща този кредит на доверие, който ще получи на 6 ноември", каза още Цветанов и добави, че Цецка Цачева ще бъде действително истинският обединител на България.

"До нея ще бъде вицеадмирал Манушев, който е един достоен български офицер – 40 години е дал от професионалната си биография в Българската армия – човекът, който е работил за Отечеството“, допълни Цветан Цветанов. Той добави, че вицеадмирал Манушев е един истински патриот, командващ Военноморските сили, заместник-началник на Българската армия, а сега и народен представител в българската квота на ПП ГЕРБ от Варненския избирателен район.

„Днес пред Вас са бъдещите президент и вицепрезидент. Това са хората, които нито веднъж не обидиха политическите си опоненти, нито веднъж не се опитаха да направят разделение на нацията, защото те знаят, че след 6 ноември ще бъдат президент и вицепрезидент на Република България и трябва да работят за всички, независимо от техния етнос, възраст, политически пристрастия, защото знаем, че когато има различни мнения, те трябва да бъдат взимани предвид, защото добрият политик и държавник, каквато е г-жа Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев, могат да правят това, което другите не могат“, каза Цветанов.

По думите му, когато един човек върви към първата позиция, когато един човек върви към това да бъде президент, той не трябва да минава границата на невъзможността да се говори с всички, независимо от различията.