Твърдението, че служебният кабинет възстановява модела между ГЕРБ и ДПС е смешно. Това заяви пред bTV Екатерина Захариева от ГЕРБ. 

"В този служебен кабинет не виждам нито един човек, свързан с ГЕРБ. Вместо това обаче от "Продължаваме промяната" има едно лице, което е министър и което беше председател на комисията по туризъм", добави тя. И отхвърли и слуховете, че между президента Радев и Бойко Борисов има сближаване.

"И Радев, и Борисов виждат това, което направи предишният кабинет. И аз съчувствам на това служебно правителство, защото кризата и хаоса в енергетиката и бюджетната сфера са наистина огромни. Но не мога да кажа, че има някакво сближаване между Радев и Борисов", коментира Захариева и припомни, че именно държавният глава бе най-яростният критик, когато ГЕРБ бе на власт.

На въпрос дали е възможна коалиция между ГЕРБ, "Демократична България" и "Продължаваме промяната", Захариева призова първо да минат изборите, но все пак отбеляза, че са възможни коалиции с партии, които споделят общи приоритети като диверсификацията и еврозоната.

Относно решението на Русия да експулсира 14 наши дипломати бившият външен министър определи мярката като "очакван ход" на Москва. По думите ѝ обаче страната ни не трябва да връща обратно изгонените от нас 70 души от руското посолство, защото тогава "България ще изглежда още по-зле в очите на света и Русия".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук