Връчвайки мандата на БСП ние може би разбираме, че президентът Румен Радев явно не иска да има редовно правителство. От "Има такъв народ" заявиха своята позиция. Нашата позиция също е ясна отдавна.

"Демократична България" също казаха, че няма да подкрепят правителство с мандат на БСП. Математиката и аритметиката не излизат. Има методи и начини да бъдат промени вижданията на политическите партии, но явно президентът не желае това да се случи. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламента Росица Кирова по повод днешната новина, че президентът ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП. 

"ГЕРБ вече 4-5 месеца е опозиция. Не зная дали са възможни разговори между ГЕРБ и БСП. Всичко в парламента все още се базира на много емоции и малко разум.

Всички слагат разделителни линии, а според мен точно в парламента трябва да се намери най-малкото общо кратно, за да се състави стабилно управление.

Всички се опитват да втвърдят ядрата си. Не знам дали тези хаотични действия обаче няма да доведат до още по-голям хаос в самата държава. Н

а всички е ясно, че ГЕРБ са конструктивна опозиция в този парламент. Ако има кабинет между БСП и ИТН, ние ще се отнасяме отговорно, както направихме и за актуализацията на бюджета", добави тя. 

"Трябва да има стабилно правителство и парламентарно мнозинство, което да поеме политическата отговорност. Предлаганите политики от служебното правителство и пиарските им приказки нямат никаква реална тежест. Едно служебно правителство не може да излъчва политики и да прави актуализация на бюджета", категорична бе Кирова.