„Ако Волен Сидеров има болка, да се лекува. Ние не сме решили как ще вървим напред за изборите. Ако иска да води евролистата - това е негов проблем, не наш. Тепърва партията НФСБ ще реши как ще се явяваме на евровота“. Това каза в студиото на БНТ зам.-председателят на ПП НФСБ Валентин Касабов.

„В момента е името на партньорството мълчим с темата "Бояна" и Волен Сидеров.  Голямата тема е България и програмата, която изпълняваме, всичко останало са дребни конфликти и взаимоотношения“, добави той.

Депутатът е категоричен, че предсрочни избори няма да има.

По думите му, скандалът, довел до оставката на Валери Симеонов като вицепремиер, беше огромна манипулация от телевизиите. Медиите тръгнаха и срещу правителството, защото говорим за няколко милиарда лева, които загубиха от хазартните предавания, каза Касабов.


Не сме провеждали разговори за политически проекти – нито с Петър Москов, нито с друг, добави Касабов. Той е категоричен, че патриотите и Реформаторите са съвсем различни.

Депутатът заяви, че по отношение на промените в Изборния кодекс ще продължат в тази посока. „Ние сме против електронното гласуване, защото там манипулацията е огромна. Големият опит беше в Естония, където на 30% го спират, защото хакерите се включили и обърнали целия вот.
Опасността е голяма, защото ще се включат около 1000 машини“, 
каза Касабов. Той е категоричен, че тези, които знаят български език, трябва да гласуват, които не знаят - да се спасяват.

Депутатът припомни, че оградата по границата беше големият принос на патриотите и на НФСБ и благодарение на нея в момента почти няма бежанци.

По отношение на линията Русия – САЩ и енергийните проблеми на България, Касабов заяви, че няма нужда да страдаме и да бъдем заложници. „Имаме огромно находище газ - "Хан Аспарух", което румънците експлоатират, в Силистар има нефт. Не ни трябва тръбата на Турски поток. Трябва да използваме нашите ресурси и да кажем "Стига!". Да не забравим, че руснаците с години ни продаваха три пъти по-скъпа газ, отколкото на Германия. Защо така, нали сме братя“, попита риторично Валентин Касабов.