Приветстваме формата на протест. Много от нас доста дълго време са прекарали по площадите през последните години, така че всяка форма на свободно изразяване е добре дошла. Това заяви пред журналисти вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

Вицепремиерът посочи, че не вижда смисъл да се среща с представители на протестиращите, тъй като те искат среща с премиера Кирил Петков, когото тя замества за времето на неговата карантина.

"Искат лична среща с премиера, могат да я получат, след като той излезе от карантина в петък", посочи Калина Константинова.

"Аз съм заместник, който подписва, за да може чисто административно процесите да вървят. Той води комуникация и в момента, не се е скрил от никого. Няма някакво ниво на спешност, че да не може се да изчака два дни, докато могат да се видят физически", допълни тя.

"Партия "Възраждане" е парламентарно представена партия, така че те имат място на масата на вземане на решения. Форма на диалог за тях съществува", посочи Константинова за организаторите на протеста от най-малката парламентарна група.