В момента българският народ използва правото си протест, за да каже какво мисли на управляващите, защото този зелен сертификат е незаконен. Tова коментира на въпрос на "Труд" адвокат Елена Гунчева, която е депутат от „Възраждане“, по повод ескалацията на провеждащия се и в момента протест срещу зелените сертификати. 

"Нас в момента ни обвиняват, че незаконно сме пред Народното събрание, но това е мястото българският народ да има свои народни представители и българският народ управлява тази държава. Този зелен сертификат, това ограничение, накара хиляди хора да дойдат тук и да защитят правата си", каза Гунчева.

На въпрос дали има сигнали на протестиращи за упражнено полицейско насилие тя отговори: "Ние с очите си преди малко през тези прозорци видяхме насилие. Видяхме насилие и срещу народните представители от „Възраждане“. Наши народни представители бяха блъскани, бутани и удряни преди малко".

Както БЛИЦ съобщи, при безредиците, които възникнаха малко след 13 часа пред сградата на Народното събрание, пострада и депутатът Ангел Георгиев. При опит да влезе, той бе хванат от трима униформени, които започнаха го блъскат и влачат далеч от вратите на парламента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ