Днес се гледа делото срещу бившия зам.-министър Александър Манолев, който бе обвинен като подбудител и помагач, а дъщерята на детегледачката му - Ана Димитрова - че е представяла неверни сведения пред Държавен фонд "Земеделие".

Според обвинението двамата са получили неправомерно 380 000 лв.,пише БНТ

10 съдии от Окръжен съд Благоевград си направиха отвод по делото досега, защото сестрата на Манолев е съдия в районния съд в Сандански. Да гледа процеса се съгласи съдия Татяна Андонова, на която обаче се очаква Манолев и адвокатът му Менко Менков да поискат отвод.



"Радвам се, че най-после ще има дело, защото в съдебна зала е мястото, където да се гледат фактите и доказателствата, за това се доказвам на един безпристрастен съд, който ще се съобрази с фактите, а не с публичните внушения, които бяха направени преди една година", заяви Манолев.

"Дали на г-н Манолев ще бъде осигурен безпристрастен съд, така както изисква Конституцията и Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи? До настоящия момент трибуна за изява имаше едната среда, която както каза моят подзащитен с огромни внушения, различаващи се от фактите по делото се опита да осъди предварително г-н Манолев", добави и адвокатът на бившия министър Менко Менков.