Аз съм Даниел Лорер - баща на три деца, които искам да отгледам в богата и просперираща България. Това заяви в ефира на "Лице в лице" по bTV Даниел Лорер от проекта на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната". 

"През 2007 година се завърнах от Белгия заедно със съпругата ми. Искаме да отгледаме децата си тук с жена ми", каза той.

Лорер призна, че това е политическата партия, в която участва като създател, а преди това е бил част от "Да България". 

""Да България" е формация, която се бори за каузата за съдебна реформа. Аз не бях обаче достатъчно активен член, а раздялата с тях не беше проблем за мен. Приблизително заедно с г-н Петков напуснахме партията", призна той. 

Лорер е категоричен, че не е имало конфликт на интереси заради участието във властта на него и съпругата му, докато той бе в министерството на икономиката, а тя зам.-министър на финансите. Той призна, че е готов да покаже банковите си сметки, ако това се налага. 

Според него управлението на държавата има много общо с това на фирма: "Управление на бюджет, постигане на съгласие с всички как той да е изхарчен, управление на група от хора, които движат институциите в България. Доказахме досега, че с това може да се справим успешно", каза той.

Лорер призна, че се чувства част от политически проект, в който има много разум. "Президентът не инженира този проект, не участва в него и не дава хора за него", категоричен бе политикът.

"Никой, който не е говорил с нас самите, не може да ви каже истината за формацията ни", каза още той.

По думите му инфлацията, която се наблюдава в цял свят е нормално да дойде при нас. "Ние сме в един инфлационен кораб с Европа. С приемането на актуализацията на бюджета се погрижихме пенсионерите да имат по-голяма сигурност", заяви Лорер. 

"Най-важното, за да могат хората да се чувстват комфортно, е важно доходите им да растат по-бързо от инфлацията. Единственият начин това да се случи, е икономическата сфера в тази държава да работи така, че да идват повече приходи", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!