Преговорите между „Изправи се. БГ“ на Мая Манолова и „Ние идваме“ на Николай Хаджигенов и Арман Бабикян ще бъдат финализирани утре, но най-вероятно формациите ще се явят заедно на предстоящите избори. В него ще влезе и Татяна Дончев. Утре ще го обявят официално, каза Мая Манолова, председателка на гражданската платформа „Изправи се. БГ“, предава "Монитор".

Тя подчерта, че с бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев са работели заедно и благодарение на това се преизчислени пенсиите и майчинството били увеличено. Манолова посочи, че призова за обединение с проекта на двамата бивши министри „Продължаваме промяната“.

По думите й гласувайки за някоя от трите формации - ПП, ДБ и „Изправи се.БГ“, хората ще гласуват за коалиционно управление. Манолова призова трите формации да сключат мнозинство на „Почтените“.

„По този начин хората ще са спокойно, че лошия сън от 46-ото НС няма да се повтори в 47-ото НС“, каза Манолова. Тя отчете, че имат големи съвпадения в приоритетите им с ПП, но разликата билка, че били по-социални от новия проект на Петков и Василев.

„Не изключваме ИТН, но решение е тяхно, ако решат да имат общи действия с нас могат да се включат“, каза Манолова.

Тя коментира, че имало много сигнали от малки фирми, цехове и детски заведения, които били притеснени от високите цени на тока. Според Манолова високите цени ще доведат до повишаване на цените от първа необходимост или до фалити. Тя поиска незабавни компенсации и настоя правителството да вземе такова решение. Това щяло да коства на хазната между 150 и 180 млн. лв. месечно. И да се дават от 1 октомври до 31 март.

„Ако КЕВР увеличи цената на тока то да бъде поето от държавата“, каза Манолова.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ