Започват проверки и в екоминистерството. Това обяви пред Нова телевизия служебният министър на околната среда и водите Асен Личев. Той обясни, че експерти от "Икономическа полиция” и Държавната финансова инспекция ще проверяват имало ли е злоупотреба със средства. 

Той алармира още, че бюджетът на министерството е изчерпан. „Заварих един изхарчен бюджет и неизпълнени задачи от обществен интерес – например системата за управление на река Искър. Ще направя ревизии. От общия бюджет - 64 милиона лева, 10 милиона са дефицит”, обясни екоминистърът.

Асен Личев коментира още, че Алеупи и Карадере трябва да бъдат защитени зони, а строежът на Алепу трябва да бъде съборен.

Служебният министър на околната среда и водите коментира и темата с боклука у нас. „Подготвям една заповед за временно ограничение на вноса на отпадъци от определени страни, които не са членки на ЕС”, каза министърът на околната среда и водите.

По повод случая с Нено Димов, който бе обвинен в умишлена безстопанственост Личев коментира, че „това е един стадий на разграждане на държавността чрез разграждане на едно министерство”.