Започна извънредната среща при президента Румен Радев. Причина за срещата за предстоящите предсрочни парламентарни избори.  

За участие са поканени служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, определен от Министерския съвет за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, представители на Централната избирателна комисия и на Държавната агенция „Национална сигурност“.  

"Вярвам, че споделяте убеждението ми, че нито един сигнал за купен вот не следва да бъде оставен без отговор. Това е в основата на срещата ни. Както чух и на брифинга от МС се предприемат необходимите действия, но аз и обществото очакваме борбата с купения вот да отиде и по-нагоре - към тези, които се възползват и дават парите", заяви държавният глава.

Президентът апелира в НС да не влизат депутати, които са се възползвали от купения и контролиран вот. 

Вътрешният министър заяви пред президента, че са получени сигнали за конкретни хора и вече има предприети действия. 

"Не сме чакали някой да ни подаде индикация, че тези лица, не само в тези избори, но и предходните, са участвали в промяна на вота на българския гражданин. Това затрудни работата ни, защото тази информация изигра сигнален ефект към лицата, с които вече работим", обясни Атанас Илков, вътрешен министър. 

"Сигналът, който постъпи вчера е разпределен още тогава. Като резултат от действията ни говорят самите резултати. Колегите работят много по-активно и на високи обороти, отколкото с усилията, които положиха на последните избори. Ще си позволя да визирам цифри, които са изключително важни за това, което казах до тук - сигналите от днешния ден са 89, досъдебните са 42 към 9ч. днешния ден, като на предходни процедури са били 40", изреди той.

Президентът изтъкна, че цифрите наистина са много важни, но поиска да знае какви са превантивните мерки за купения вот. 

Илков го убеди, че превантивните мерки са по-големи от тези, които са били предприети на предния вот и ще му предостави доказателства за това.