С прост поглед върху картата се вижда, че военно неутралната Сърбия е заобиколена от страни, които са в НАТО или са на крачка от Алианса. Колко лошо е това, се видя, когато през 1999 г. бомбардираха Сърбия. Днес е драматично променена и регионалната структура на въоръжените сили – България е военно доминиращата страна. А на земетръсните Балкани Сърбия не е воювала никога единствено с Румъния, пише сръбският вестник “Прес”.
Във форума към статията обаче се изразяват сериозни несъгласия с твърдението, че България е най-голямата военна сила на Балканите.
Какъв глупав текст. Само за сравнение, поровете се в Гугъл и ще видите истинските данни. Тази същата България има по-малък бюджет от Сърбия и повече остаряло оборудване, от което едва чака да се отърве, се казва в едно от мненията.
Ти, брате, нямаш представа за живота. Една от 10-те най-големи военни сили в света през 80-те години на миналия век беше Югославия. Затова я унищожиха, каква черна България. А и когато българите са си мислели, че са много силни и не са ни покорили нещо особено, отново са ги удряли по ..., пише друг читател във форума.
България? 1. От цитираните данни в материала се вижда, че Румъния е по-силна от България. 2. И Гърция е на Балканите и е по-силна и от двете взети заедно. 3. И Турция е също така на Балканите. И така нататък и така нататък. /БЛИЦ