Публикация с цитат на министъра на финансите Асен Василев взриви мрежата.

Постът представлява цитат на Асен Василев, който гласи: „За пръв път в България са се върнали 8000 души повече, отколкото са я напуснали. Това показва, че траекторията на икономическото ни развитие е правилна. В момента сме на около 62% от средноевропейските доходи. Това, което видяхме от Ирландия, Полша, Чехия, Хърватия, е, че ако достигнем 70%, голяма част от хората, работещи навън, започват да се връщат.“

И завършва с послание: "Добре дошли у дома на всички завърнали се!"

Текстът е придружен със снимка, създадена с помощта на изкуствен интелект и надпис: "Обърнахме тренда - все повече хора се връщат в България, отколкото я напускат."

Очевидно така представената информация и особено посочените данни не се понравиха на потребителите във Фейсбук. Десетки пишат под поста, а критиките им са съсипващи.

Част от хората се възмущават на идеята "Промяната" да генерира снимка с изкуствен интелект, вместо да снима едно българско семейство. Други се шегуват, че трендът е толкова обърнат, че вече не сме 4,4 млн., а 9 млн. А трети питат на какви наркотици са хората от "Промяната".

Ето само част от критиките под публикацията:

"Надявам се, тези 8000 нови хора не са AI генерирани като тези на снимката", пише с насмешка Иван Джеферов.

"Сигурно говорите за Афганостанците и другите, които се съгласихте да ни докарат", добавя Теодор Николофф.

"Извинявайте, вие на какви наркотици сте? Или сте изгубили връзка с реалността, или AI, който ви е генерирал изображението яко ви е подвел", пита Иван Кехайов.

"По-малко AI, не се ми намери барем едно българско семейство него да снимате", коментира Иван Станков.

"То по празниците винаги е така", пише Нели Стоянова.

"Тоя пост печели място за най-смешен, браво", добавя Божидар Илиев.

"Докато ни имате нас за прости, всъщност доказвате, че вие сте прости", смята Антон Христов.

Очевидно от "Продължаваме промяната" са се засрамили от написаното и решиха набързо да прикрият грешката си, като смениха снимката, която е генерирана от изкуствен интелект, с дигитално направена, съдържаща само и единствено надпис. 

Това е пореден опит на ПП да заметат под килима свой гаф. БЛИЦ припомня, че преди дни от партията честитиха настъпването на новата 2024 година в 12 часа на обяд на 31 декември. Явно постът е бил предварително програмиран, но маркетинг гуруто им е объркал обедния с вечерния часовник. Минути след гръмналите подигравки в коментарите под публикацията, тя бе свалена и се появи отново на страницата след полунощ. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук