Жесток скандал разтърси ефира на bTV, а Цветанка Ризова явно получи дежавю със спора, който проведе с Костадин Костадинов от "Възраждане". 

Всичко започна невинно с въпрос за посещението на лидера на формацията в Москва, но ескалира набързо към войната в Украйна и тази в Близкия изток. 

Костадинов ходил в Москва заради БРИКС

"На форума на БРИКС присъстваха повече от 126 държави. Русия сега е ръководител на БРИКС по ротационен принцип. Имаше около 45 форума вътре в този голям форум, които бяха посветени на различни теми."

Това заяви в ефира на bTV лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Ние бяхме там, за да създадем контакти, които да са ни полезни за в бъдеще. Това е бъдещето на света. При тях е повече от 50% от БВП на света, при тях има над 50% от населението на света", каза той. 

"Държавите, които бяха там бяха 126. Ако 9 са членовете, а 117 са тези, които не са, но те искат да общуват и да контактуват със страните от БРИКС. За нас беше полезно да се развива как се развива свободният свят. Ние участвахме навсякъде и виждахме как се развиват икономическите и политическите процеси там", обясни депутатът. 

Костадинов призна, че е получил покана да присъства на форума.

Той е категоричен, че е получил много сериозен опит от форума.

"Това ще ни помогне, когато управляваме България. Това може да стане още след 2 месеца. Ние ще управляваме самостоятелно. Какво ще се случи обаче знаят само българите", каза националистът. 

"Задължително е да се общува с Русия и държавите от БРИКС, това е свободният цивилизован свят", категоричен бе той. Това обаче нямаше как да бъде подминато от водещата, която го заяде с такт:

Гръмна скандал заради войната в Украйна

"И това значи, че вие трябва да общувате с агресора там?", запита Ризова.

"Кой е агресора", запита в контра Костадинов.

"Кой нападна Украйна", върна му с въпрос тя.

"А кой започна първи войната в самата Украйна", не падна по гръб националистът  и продължи, въпреки призива на водещата да не бъде нищена тази тема отново.

"Няма какво да се връщаме назад, но все пак. В Украйна започна гражданска война през 2013 година. Как започна тя? С изгаряне на живи хора", побесня той.

"Това не значи че друга страна трябва да се намеси", хладнокръвно отвърна Цветанка Ризова.

"Не е хубаво това там, но не е хубаво и това, което се случва в Сирия, както и в Газа, където Израел окупира територии и извършва геноцид", отсече Костадинов.

"На чужда територия?", запита вече гневно водещата.

"Евреите завзеха територията там, а сега извършват престъпления", категоричен бе депутатът. 

"Ми и ние тогава да нападнем Македония, защото там тормозят българите", продължи да спори Ризова, но въпросът й не получи отговор.

"Такъв е международният ред, създаден от американците!", рече Костадинов.

"Този спор вече е... да. Правим го всеки път. Все пак няма да се отказвам. Смятам, че каквито и проблеми да има някоя държава, всеки сам трябва да си ги решава", категорична бе водещата на "Лице в лице".

"Ще осъдим Москва, когато осъдим и Вашингтон", обеща й Костадинов. 

Двамата смениха темата, а Костадинов започна да говори за изборите, изразявайки надежда, че цялата плака от парламента, ще бъде сменена. 

Започна обаче нов спор заради ЛГБТ образованието и "черния списък" с учители.

Ризова обвини Костадинов, че така подбужда към омраза към тази част от обществото.

"Беше прието предложението да бъде създаден регистър на педофилите. Защо се крият тези хора. Регистърът още не е създаден", каза той.

"Имаме право да знаем какви са тези хора, които обучават нашите деца", заяви Костадинов. Това възпламени Ризова:

"Ако едно дете дойде и каже "Видяхме двама души, мъже, че се обичат и дори имат дете", учителят какво трябва да каже? Законът ми забранява да говоря. Костадинов не ми дава", заяви Ризова.

"В училището се коментират въпроси за училището, а не гей паради", отсече лидерът

"По тая логика децата могат да питат учителя "Г-жо гледах вчера много хубав филм, какво ще ми кажете за поза 68?". Какво да каже учителя", запита на свой ред той. 

Ризова обаче заяви, че именно това е въпросът, че трябва да се говори за всичко.