Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с президента на Американската търговска камара д-р Красимира Чимишанска и изпълнителния директор г-н  Петър Иванов.  Срещата на Тодоров с Американската търговска камара е знакова, защото за първи път областен управител на Софийска област се среща с представители на тази институция.

Срещата е под знака на взаимното желание да се реализират възможности за инвестиции и да се установи трайно сътрудничество между Софийка област и Американската търговска камара.

По време на срещата беше договорено на бизнес закуска областният управител Илиан Тодоров да представи пред борда на директорите на Камарата конкретните възможности за инвестиции на територията на областта.

Илиан Тодоров прие и отправената му покана да участва в конференция, организирана от Американската търговска камара на 26-27 март 2018 г.

Важните договорености, постигнати на срещата между областния управител и управляващите Американската търговска камара, са част от последователните инициативи на Тодоров за успешно привличане на инвестиции в Софийска област.