Два хеликоптера ще се включат в гасенето на огъня в гората край панагюрското село Елшица.

Пожарът избухна вчера и обхвана близо 2000 декара земя. Вчера вечерта беше обявено частично бедствено положение.

Хора от село Елшица до късно снощи бяха извън домовете си хора, но евакуация не се наложи.

Ето какво съобщиха и от пожарната:

Продължават гасителните действия на огнеборци, горски работници и доброволци в района между селата Левски и Елшица. На място са пожарникари от Панагюрище, Пазарджик, Белово, Септември, Пещера, Велинград, подпомогнати от екипи от Пловдив и Пирдоп.

В гасенето участват лесничеи от горските стопанства в региона с високопроходими джипове, доброволци. За изграждане на просеки е изпратена тежка верижна машина от Асарел Медет. Осъществява се взаимодействие с кметовете и областната администрация. Всеки момент се очаква в гасенето да се включат два вертолета от Авиобаза Крумово.

Няма данни за пострадали хора или засегнати къщи в зоната на пожара. Работата по неговото локализиране продължава активно. Екипи на полицейското управление в Панагюрище оказват съдействие на гражданите.

Хеликоптерите дойдоха и се включиха в гасенето. На място действията се ръководят от директорите на пожарната комисар Ангел Ангелов и на полицията старши комисар Петко Шотлеков. За да се получава обективна информация за фронта на пожара и огнищата се използва дрон.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук