Безотговорно изхвърлен горящ фас от автомобил, движещ се по главния път Бургас – Варна, в участъка над Несебър е причината за разразилия се пожар в гората, предаде Флагман.бг.

Силният североизточен вятър, за който метеоролозите предупредиха още тази сутрин, е причина за разрастването на площта на пожара. Той вече е обхванал двете страни на пътя. Наш репортер предава от мястото на стихията.

Заедно с петте противопожарни автомобила се включиха и доброволци от ловната дружинка. На определени места огнеборците успяват да овладеят положението, но вятърът носи горящи съчки в посока село Кошарица.

Температурата все още е около 36 градуса, гори нискостъблена растителност. Няма опасност отделяне на вредни газове в атмосферата над Слънчев бряг и Несебър, тъй като димът се разстила към вътрешността. На места огънят тръгва веднага след като е загасен и се налага обратно да се връщат пожарникарите и доброволците към уж потушените вече петна.

Температурите ще бъдат високи по крайбрежието до четвъртък включително. Изсъхналата трева край пътя този път е била фатална, за да предизвика огнената стихия.

Пътят вече е отворен. Няма задръствания в района. Полицаи патрулират наоколо и следят за нарушители.

Полицаи патрулират наоколо и следят за нарушители

Заедно с петте противопожарни автомобила се включиха и доброволци от ловната дружинка