Продължава гасенето на пожара край военния полигон „Тюлбето“ до Казанлък днес, 18 август, с помощта на военнослужещи и техника. Огънят се е разгорял отново, след като се е обърнала посоката на вятъра, съобщиха от Министерството на отбраната.

Хеликоптер Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово повторно се включи в гасенето на огъня. Машината е излетяла в 15.10 часа и извършва гасене на огъня от въздуха.

Военнослужещите от Сухопътните войски продължават да оказват на място съдействие на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. На място към тюлмомента са 231 военнослужещи с 15 машини от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

По данни на kazanlak.com, пожарът е прехвърлил пътното платно на пътя Казанлък – Мъглиж и в момента пламъците се разпростират на юг към Черганово. Патрули на полицията пътуват към разклона за Черганово, като се очаква да блокират пътя отново.

Пламъците са обхванали малка широколистна горичка, наближават намиращата се на около 100 метра от пламъците площадка за противоградни ракети.

В момента района към сметището на Казанлък тлее по-леко, докато епицентъра на пожара се прехвърли на юг. Вятърът обърна посоката си на югоизток, което затруднява гасенето.

На място продължават да са много екипи на Пожарната, армията, Горското и доброволци. Хеликоптера също продължава да помага в гасенето.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук