Собственикът на първия етаж на къщата, която горя в четвъртък сутринта го е изоставил и не е полагал никакви грижи за него. Това разказа пред журналисти другият съсобственик на сградата Лилия Димитрова, пише Телеграф бг.

Тя притежава чрез дарение от родителите й вторият етаж, на който са нанесени сериозни материални щети. В него живеели майка й, сестра й и двете й деца, които за щастие не са били там в момента, в който е избухнал пожара.

„На първия етаж има издълбани стени, а бездомниците влизали от стая в стая, имало и дупки по пода“, разказа Димитрова и допълни, че семейството й се притеснява от факта, че в къщата често влизат подобни хора.

„Казвали сме в полицията. Викаха ме дори да пиша обяснения, писала съм, но накрая се оказа, че не съм забранила достъпа до сградата.

Това не е така, защото това не е моят имот на първия етаж. С майка ми сме собственици на втория етаж и не е в моите правомощия да затворя на другия съсобственик вратите“, коментира Димитрова.

Младата дама сподели още, че това не е първия инцидент там. Преди години е изгоряла двуетажната постройка зад къщата. В нея е имало и влизане с взлом, а майката и сестрата на Лилия са били обирани.

Сигналът за огнената стихия е подаден около 7.30 часа. На мястото бяха изпратени екипи на пожарната, спешна помощ и полицията. Около 9 часа пожарът беше потушен.  

Снимки: Телеграф бг

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук