Държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс ще бъде утре на посещение в България по покана на министъра на външните работи Ивайло Калфин. Президентът Георги Първанов ще награди Райс с орден “Стара планина” - първа степен. Държавният секретар ще получи отличието за изключително големите си заслуги за решаване на казуса с българските медици в Либия и за завръщането им в България.
Кондолиза Райс ще се срещне и с премиера Сергей Станишев. След работна среща външният министър Калфин и Кондолиза Райс ще дадат изявления за медиите. Това е второто посещение на Кондолиза Райс в България. Първата визита бе през април 2006 г., когато тя подписа с министър Калфин Споразумението за сътрудничество в областта на отбраната. Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, който посети САЩ миналия месец в рамките на визитата на министър-председателя Сергей Станишев, е осъществил досега две самостоятелни посещения в САЩ – през декември 2006 г. и през януари 2008 г.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще обяви резултатите от проведените през март конкурси за проекти по Оперативната програма “Административен капацитет”. Събитието ще се проведе в хотел “Шератон” от 11.00 ч. Повече от 600 проектни предложения получи Управляващият орган на програмата по новите осем процедури за структурите на гражданското общество и конкретните бенефициенти. Те бяха отворени на 11 март 2008 г. и са на обща стойност 55 млн. лв., предоставени от Европейския социален фонд и от националния бюджет.

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще участва в среща с Управителния съвет на Камарата на строителите в България и представители на ръководството на НСОРБ. На нея ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с реализацията на проекти по Оперативната програма „Околна среда”. Срещата започва в 10.00 ч. в зала „Мусала” 2 на хотел „Хилтън”.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде в 22.00 ч. на Граничния контролно-пропускателен пункт Калотина, два часа преди окончателното закриване на безмитните магазини и бензиностанции на сухопътните неевропейски граници на България.

Ръководството на Софийският университет  “Св. Климент Охридски” ще се проведе пресконференция по кандидатстудентски въпроси в зала 1 на Ректората от 11.00 ч.

Българската асоциация за бизнес и туристическа информаци /БАБТИ/ организира пресконференция на тема "Трети етап на Кампания БЪЛГАРСКИТЕ СИМВОЛИ - какво предстои". Събитието ще е от 12.00 ч. в пресклуба на БТА. /БЛИЦ