Охранители на известен варненски мол във Варна отново пребиха човек, алармират местни електронни издания и публикации в социалните мрежи. Това станало навръх празничния 8 март с бивш служител на Гранична полиция, който бил с автомобила си в подземния паркинг на търговския център.

При маневри в паркинга се случва лек сблъсък с друг автомобил, управляван от дама. Тя пък била в близки отношения със собственика на фирмата, извършваща охраната на търговския център. След възникнал скандал, тя се обажда на охраната и пристигналите на място млади и яки охранители на мола пребили по-възрастния мъж.

Той си е извадил медицинско свидетелство за нанесените му телесни повреди и подал жалба в Трето РПУ-Варна. Според сайта ovarna.bg, са правени опити за оказване на натиск над пребития варненец да спре жалбата си и за да не се сезира прокуратурата. Цялата тази дейност се извършва броени дни преди да се навършат 3 години от смъртта на Нягол Петров, който беше зверски убит от охраната в същия този търговски център и събуди справедливия гняв на варненци срещу биячите.

На 14 март, 2015 г. служители на охраната на мола се гаврили и зверски пребили 52-годишния Нягол, който на излизане издъхна пред очите на много посетители до изхода на сградата. При разследването се оказа, че преди да убият беззащитния болен мъж, срещу същите охранители е имало 4 жалби за побои и насилие в Трето РПУ-Варна, които останали без последствие.

През юни 2017 г . гардовете-убийци бяха осъдени от Варненският окръжен съд, като Ангел Николов получи 18 години затвор, 16 години - Красимир Димитров и 15 - Цветан Маринов. Веднага след инцидента тогава, управата смени охранителната си фирма и сключи договор с нова, припомнят в коментарите си паметливи варненци.

Охранителите обаче явно имат твърде къса памет и не са променили манталитета си, отбелязва "Монитор". Сега остава да се види дали жалбата на пострадалия от побоя на охранителите ще доведе до нови разкрития за злоупотребата с власт или ще се чака нов смъртен случай, коментират още варненци в социалните мрежи.