24 арестувани лица има на територията на Апелативна прокуратура Пловдив. Арестите са във връзка със стартиралата снощи акция на МВР срещу разпространението на наркотици в цялата страна.

За региона на Окръжна Прокуратура Пловдив са извършени 7 претърсвания, 8 са задържаните за 24 часа.

Предстои на закопчаните да бъдат повдигнати обвинения. Общо за Апелативен район Пловдив са образувани 24 досъдебни производства за държане и разпространение на наркотици.

Извършени са 18 претърсвания и изземвания и както съобщихме за по-малко от 15 часа са задържани 24 души. Това съобщиха на пресконференция в града под тепетата Румен Попов от Апелативна прокуратура и шефът на полицията ст. комисар Васил Костадинов.

До момента са открити над 100 кг метаамфетамини, разкрита е нарколаборатория в Сопот за производство на марихуана с всички принадлежности към нея. Ченгетата са открили везни и други неща, както и останала продукция от обраната преди това лаборатория. Има арестуван. Разследването е в начален етап, търсят се и други съпричастни към деянието лица.

В едно средно училище в Пловдив по време на учебен процес в 17 годишен са открити 20 таблетки екстази, като по първоначални данни момчето ги е продавало на съученици по 50 лева. Арестът е в междучастието.

На пресконференцията беше подчертано още, че ученици от 12 клас от средно училище умишлено са се опитали да предотвратят разкриване на престъплението,а в училището е образувано наказателно производство.

Проверяват се основно учебни заведения, паркове и места, където се събират млади хора. В акцията участват и допълнително екипи на жандармерията. Такива екипи работят и в двата големи пловдивски ромски квартала Шекер махала и Столипиново, както и в Карлово и Стамболийски.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук