Районната прокуратура в Генерал Тошево предаде на съд 51-годишната директорка на Основно училище „Христо Ботев“ в село Кардам. Недка В. е с три обвинения за документни престъпления – съставяне на свидетелства за завършено основно образование, предаде bulnews.bg

Официалните документи трябвало да послужат на трима души за издаване на свидетелства за правоуправление на МПС, за което се иска основна образователна степен, каквато те не са имали. 29-годишният Еджвит посещавал училището само в първи и втори клас. 37-годишната Демирка Ст. никога не е прекрачвала училищен праг, а 34-годишният Евгени Г. се учил в основно училище ’Христо Ботев“ в Кардам само до трети клас.

Срещу удостоверените неверни обстоятелства, че тримата притежават свидетелство за основно образование, са им били издадени шофьорски книжки. Документното престъпление е продължило от 2009 до 2013 год. В хода на разследването подсъдимата Недка В. не се е признала за виновна. В момента тя е заместник-директорка на средно училище. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Генерал Тошево.