27-годишният английски турист Дани Джеймс Нот, който преби възрастен шотландски летовник в коридора на 5-звезден хотел в Слънчев бряг по-рано тази седмица, остава в ареста. Това реши състав на Районния съд в Несебър. Адвокатът на Нот Веселин Анестиев заяви, че ще обжалва решението. По думите му младият мъж за първи път постъпва така и няма обяснение за поведението си, тъй като не си спомня нищо. "Спомените му са до там, че е бил с майка си в някакво заведение, след което са с прибрали до хотела с такси", допълва още защитникът на англичанина, предава "Дарик".

По време на нападението, от което има видеозапис, Джеймс Нот е във видимо нетрезво състояние, когато посяга на възрастния мъж, който се придвижва с бастун. По думите на майка му, която  била свидетел на грозната сцена, той и тя работели много в Англия, но тъй като алкохолът там бил скъп, използвали почивките в Слънчев бряг, за да пият. Защитата на туриста твърди, че именно тя се е опитвала да усмири сина си. Въпреки че при обиск в стаята му беше открита спринцовка, той отрича някога да  взимал наркотици. 

Младият турист заяви, че не помни нищо от вечерта на нападението и много съжалява за постъпката си, за която е готов да плати.

След случилото се 27-годишният английски турист беше подведен под наказателна отговорност по бързата процедура. Англичанинът нападна в хотел в Слънчев бряг двама охранители и преби възрастен шотландец. Според магистратите има реална опасност британецът да се укрие или извърши друго престъпление. Затова той остава в ареста.

Дани К. е привлечен като обвиняем за две престъпления, извършени в условията на реална съвкупност, за това, че на 06.09.2018г., около 00:40 часа, в к.к.Слънчев бряг, в комплекс „Виктория Палас" до външен бар на басейн и до рецепцията на хотела, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - буйствал, замервал с обувки служители на хотела, нанесъл удари с юмрук по лицето на Ц. П., както и ритник с крак по десния глезен на К. И. Дани К. е обвиняем и за това, че на същата дата и място, в коридор на комплекса, чрез стискане за гърлото и нанасяне на удари по лицето, гърба и гърдите, причинил на К. Р. лека телесна повреда, причинена по хулигански подбуди.

Районен съд – Несебър счете, че от събраните доказателства по делото до този момент, може да се направи обосновано предположение, че Дани К. е автор на престъплението, в извършването на което е обвинен. От приложената справка за съдимост се установява, че обвиняемият не е осъждан. Независимо от това, в своето определение съдът взе предвид „начина и интензитета, както и проявената упоритост при извършването на деянията“. Съдебната инстанция счете, че е налице реална опасност, ако Дани К. бъде освободен да извърши престъпление. Обвиняемият заяви в съдебното заседание, че по време на случилото се е употребил алкохол.