Органите на реда задържаха още един българин във връзка с убийството в Марбея след като бе намерен труп на пътя между града и Истан.

Националната полиция задържа 38-годишен българин, който е заподозрян в убийството на мъж. Според служители на МВР е възможно убийството да е тясно свързано с наркотици.

Разследването, което носи името „Операция Истан“ започна още през октомври 2019-та, когато бе намерено тялото на мъж в канавката на пътя между Марбея и Истан.

Зрелищен арест на българин, разстрелял с 14 куршума сънародник в Испания ВИДЕО

Случаен човек е открил 40-годишния български гражданин с 14 куршума в тялото, в канавка на път A-7176 който свързва Истан с Марбея. 43-годишният мъж живеел със съпругата си в Испания от 3 години.

Малко след старта на разследването бе арестуван 46-годишен българин, който се е укрил в Германия малко след престъплението.

Полицията установи, че мъжът е пристигнал в Испания дни преди убийството и по-късно е избягал с кола в Германия.

В продължение на 10 дни разследващите са го следили, преди той да бъде окован в белезници.

Впоследствие полицаи от отдела за борба с наркотиците и организираната престъпност поемат разследването, идентифицирайки самоличността на убития.

Ужасяващи подробности за зверското убийство на българин в Марбея

Разследването доведе до откриването на гилза от куршум на повече от километър от тялото.

Именно това накарало полицаите да смятат, че убийството е било с цел отмъщение. Стана ясно, че жертвата е капитан на търговски кораб, който е загубил голямо количество кокаин.

При обиск в дома и колата му е открит наркотик –  5,6 кг кокаин в скривалище, намерени са и пистолет, както и множество регистрационни табели на автомобили.

Автомобилът му е иззет за експертизи, защото са открити и следи от кръв, които се предполага, че са на жертвата.