Трупът на немски гражданин е бил открит тази сутрин в село Соколово, край Балчик, стана ясно от брифинг на прокуратурата в Добрич, съобщава pronewsdobrich.bg.

В него участваха административният ръководител на Апелативна прокуратура – Варна, Владимир Чавдаров, както и окръжният прокурор Радослав Бухчев, ръководителят на териториалната структура на ДАНС, директорът на ОД на МВР в града старши комисар Явор Колев, началникът на териториалната структура на ГД  „Борба с организираната престъпност“ – Добрич.

Както БЛИЦ писа труп на германски жител, живеещ със съпругата си в добричкото село Соколово, е намерен снощи. Според първоначалната информация германецът е бил отвлечен преди два дни. Бил поискан откуп, придружен със заплахи за живота му.

Разкрито е изключително тежко престъпление при разследване на отвличане с цел откуп на чуждестранен гражданин.

„Бяха предприети незабавни оперативно издирвателни действия от ОД на МВР със съдействието на ГД БОП, както и с органи на ДАНС. В резултат на това днес призори беше разкрито друго тежко престъпление – убийство на този чуждестранен гражданин. Имаме всички данни да мислим, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп всъщност е прикриване на това престъпление“, съобщи окръжният прокурор.

Убитият е гражданин на Германия. Уведомено е посолството на ФРГ. Разкрити са извършителите, които също са немски граждани, баща и син.
Днес ще им бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен начин с користна цел.

Ще бъдат задържани за 72 часа с цел довеждането им в съда за налагане на мярка задържане под стража. Събират се доказателства за начина на извършване на престъплението. Счита се, че единият е извършител, а другият помагач.

Назначени са всички възможни съдебно-медицински и технически. Откупът на стойност 100 000 лева е поискан от съпругата на убития, която също е немски гражданин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!