М. Чакъров от Сандански е един от мъжете, участвал в задържането на педофила, снимал малки деца на автогарата в Сандански, пише struma.com.

"Не съм герой, но просто искам да предпазя други деца от посегателствата на подобни гнусни екземпляри. Какво се случи?! Със съпругата ми изпращахме детето си на автобуса за София, където учи. Изведнъж забелязах възрастен мъж, който извади телефона си и започна да снима моето дете, докато се качваше в рейса. 

Спуснах се към нето, ударих му един шамар и му взех телефона. Защо снимаш, го попитах, а той гледа като невменяем. Прегледах телефона му и направо онемях. Беше пълен със снимки на дечица. Съпругата ми повтаряше да викнем полиция незабавно, аз бях толкова ядосан, че ако не беше тя не знам какво щях да направя. 

Имаше и други родители, но защо не се намесиха не знам, гледаха от страни.., а вътре имаше и техни деца. Дойдоха полицаите, свалихме багажа му от рейса и като го прегледаха вътре имаше два ножа и спрейове, с които явно е искал да навреди на децата. Разбрах, че се казва Шукри от Гоце Делчев и вече е бил арестуван за подобно деяние. 

Разказвам всичко това, за да предупредя родителите и най-вече полицаите, да бъдат безкомпромисни към такива хора, които за миг могат да преобърнат живота на едно дете. Добре е снимката му да бъде разпространена, за да се пазят децата от него", каза г-н Чакъров.   

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук