Водачът, чиято алкохолна проба показа рекордните 5,02 промила алкохол, се оказа, че е заблудил дрегера.

Кръвната му проба се оказала отрицателна за алкохол, но потвърждава наличието на наркотици – метамфетамин и амфетамин. Открито е и наличие на канабис. Това съобщи за Про Нюз Добрич говорителят на Районната прокуратура д-р Даниел Илиев.

Припомняме, че в добричкото село Стефаново беше задържан 35-годишен шофьор с рекордните 5,02 промила алкохол. Освен това тестът за наркотици също бил положителен – отчел е наличие на амфетамин и метамфетамин.

35-годишният мъж е спрян за рутинна проверка на 17 януари. Имал е неадекватно поведение – говорил е несвързано, зениците му са били уголемени, а очите – зачервени, каза тогава Даниел Илиев. Мъжът е осъждан през 2019 г. за шофирани след употреба на наркотици, а през 2023 г. – за притежание на наркотици.

Мъжът има три деца, работи в строителството. Семейството му живее в село Стефаново.  

След задържането му от КАТ-Пътна полиция коментираха, че преди пробата с техническо средство мъжът се е опитал да впръска в устата си препарати, с които да неутрализира показанията. Според медици съдържание на алкохол в кръвта над 4 промила е несъвместимо с живота. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук